AFYON YEREL BASIN'DAN KAMUOYUNA DUYURU.!

kamuoyu duyurusu

Gündem 8.09.2023 21:35:00 0
AFYON YEREL BASIN

İyi Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun www.afyonyerelbasin.com imtiyaz sahibi Ahmet Uçmak’ın “Av. Hakan Şeref Olgun’un gerçek yüzü” başlıklı köşe yazısı sonrasında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. 

Konu ile olarak kamuoyu açıklamasında bulunan Ahmet Uçmak şu ifadelere yer verdi;

Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren www.afyonyerelbasin.com İnternet haber portalının İmtiyaz Sahibi Ahmet Uçmak olarak, bu açıklamayı yapmak gerektiğini belirtmek isterim.

02 Eylül 2023 Cumartesi günü kaleme aldığım, "Av. Hakan Şeref Olgun'un gerçek yüzü" adlı makalemden rahatsız olarak basın açıklaması yapılmış, Av. Hakan Şeref Olgun tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına şantaj, iftira, hakaret ve sarhoşluk suçundan şikayetçi olunduğu beyan edilmiş, basın mensuplarına dün açıklama servis edilmiştir.

1. ŞANTAJ NEDİR.? Şantaj para sızdırmak ya da bir çıkar sağlamak için bir kimseyi, kendisiyle ilgili lekeleyici, kötüleyici, gözden düşürücü bir bilgiyi açıklamak, yaymak tehdidiyle korkutma. eylemine deniliyor.

Koskoca hukukcu olan AVUKAT olan, Milletvekili Olan, Dokunulmazlık zırhı bulunan bir insana hiç bir Allahın kulu şantaj'da bulunamaz ki benim Avukat Hakan Şeref Olgun'dan istediğim ve talep ettiğim bir para talebim olmadı. Kaldık ki yazıyı kaleme almadan 1 hafta önce tüm basın mensuplarına 1 Yıllık Hakan Şeref Olgun'un ilan reklam ve duyurularını girme karşılığında çalışmak istemişler. Ben Ahmet Uçmak olarak ne form doldurmuş nede talep etmiş bulunmaktayım. Yazıyı kalema almadan önce İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ile konuşmuş, Hakan Şeref Olgun ile hiç bir talebim olmadan Gazeteci abimiz Odak Gazetesi Sahibi Mehmet Emin Güzbey'in devreye girmesi ile her şeyi tatlıya bağlıyacağımı, hakkında yazı yazmayacağımı beyan etmiştim.

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu yazdığım yazılardan Av. Hakan Şeref Olgun'un çok neşelendiği ve güldüğünü söylemiş, bende kendisine o zaman tekrar güldürelim onu deyip makale kaleme almışımdır. Benim Av. Hakan Şeref Olgun ile bir husumetim yoktur. Seçimler önce kendisi ile çalışmış, kendisinden en yüksek parayı alarak Milletvekili olmasında büyük emeklerim vardır ve kendisine destek vermiş bir gazeteciyim.

2- İFTİRA NEDİR.? İftira bir kimseye gerçek olmayan olumsuz bir durumu, bir suçu, amaçlı olarak, bilerek yükleme, kara çalma olayına denir. Yazdıklarımda bir tane yalan olan bir şey yoktur. Her şey ortadadır, seçimler ortadadır, Verilenler ortadadır. Seçimlere kısa bir süre önce yapılan üyeler ortadadır, yazdıklarımda bir tane yalan yoktur. Yinede gazetecilik gereği bunu çok fazla eşelemeden sorular eşliğinde yazmış cevap beklemişimdir.

3- HAKARET NEDİR.? Hakaret bir kimseye, bir şeye karşı kullanılan küçültücü söz ya da aşağılayıcı, küçük düşürücü davranış, onura dokunma, onur kırma eylemine denir. Yazımı yayınlamadan önce 17 tane Avukata göstermiş, onlar tarafından bu yazıda hakaret eylemi yoktur, demeleri üzerine yayınlamışımdır. Kaldı ki Av. Hakan Şeref Olgun bu yazıları hakaret olarak algılıyorsa Milletvekilliğini acilen bırakması istifa etmesi gerekmektedir. Anayasanın Madde 28- 26 – Maddesi derki ; Basın hürdür, sansür edilemez. Basımevi kurmak izin alma ve mali teminat yatırma şartına bağlanamaz. (Mülga ikinci fıkra: 3/10/2001-4709/10 md.) Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır. Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet Resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bir siyasetçiyle ilgili eleştirilerin kabul edilebilir sınırları, özel bir şahısla ilgili eleştiri sınırına göre daha geniştir. Bir siyasetçi, özel şahıstan faklı olarak, her sözünü ve eylemini bilerek ve kaçınılmaz bir biçimde, gazetecilerin ve halkın yakın denetimine açar. Siyasetçi kendisine yönelik eleştirilere daha geniş bir hoşgörü göstermek zorundadır…” Bir siyasetçi her tür eleştiriye ağırda olsa açık olması gerekir. 

Şimdi ben Ahmet Uçmak olarak yazılı olarak hakarette bulunmadım. Ama Hakan Şeref Olgun danışmanı aracılığı ile Söyleyin Ahmet Uçmak'a benim hakkımda yazmazsa şerefsizdir diyerek kendisi hakarette bulunmuştur. Onun hakkında hakarette bulunan insanlar oldu onları ise whatshapp mesajı olarak kısa ve öz olarak kendisine gönderdim. 

4- SARHOŞLUK SUÇU .? Sarhoşluk suçunu işleyen sadece ben değilim, her insanın yaptığı ortadadır. Kimlerin sabahlara kadar kafayı çektiğini yazmak, alkol masalarındaki resim ve videolarını yayınlamak istemiyorum. Alkol alan her insana saygı duyuyorum. Bir kere kanunlarda sarhoşluk suçu diye bir kavram yoktur. Ahmet Uçmak hakkında ise sarhoş diyen önce aynada kendine bakmalıdır.

5- Yapılan açıklamayı Gazetecilik gereği afyonyerel basın com'da yayınladım. Buda Av. Hakan Şeref Olgun'un en doğal hakkıdır. Keşke açıklama yazısı ve mahkeme evraklarını basına servis edeceğine, benim iddealarıma cevap verseydi. Ona yakışanda bu olurdu.

6- Bir gazeteci yazmış; kendisinin gazeteci olduğunu iddia eden, emniyet müdürüne hakaret eden insan demiş. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.? Sen Eyret'de gaz çobanlığı yaparken biz 1995 senesinde (28 Sene önce )Star Tv'nin temsilciliğini yapıyorduk. 2000 Yılından sonra Elçi Gazetesi Armoni Fm, sonrasında Afyon Haber, Radyo 03, Sonrasında Öncü Gazetesi, Kurtuluş Gazetesi, Lider Gazatesi, Odak gazetesi gibi basın kuruluşlarında muhabir olarak çalıştım. Emniyet Müdürüne küfür eden insan demişsin, Emniyet Müdürü halen hayatta ve sağ, ben asla müdürüme küfür etmedim. Bunun tersini söyleyen insan asıl yazdığı ile müdürümüze hakaret ettiğinin farkında değil sanırım. Korkma senin kim olduğunu yazmıyacağım, şimdiye kadar benim üzerimden prim yaptın ve şimdi ise benim reklamımı yapıyorsun.

ÖZETLE TOPARLIYACAK OLURSAK;

Ben Ahmet Uçmak ; İyi Parti Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun'un hakkında her ne kadar yazı yazsamda, kendisini severim. Halen daha seviyorum. Her hangi bir husumetim yoktur. Beni dikkate alıp aradığı anda hakkında yazdıklarımı silerim, Çünkü benim derdim Av. Hakan Şeref Olgun değildir. Seçilmiş bir milletvekili olduğu için saygı duyuyorum. Güzbey abimizin bugün kaleme aldığı gibi, bugün bu açıklamayı yazmadan yayınlamadan önce Av. Hakan Şeref Olgun'un beni telefon ile aramasını bekledim.  Gazeteci yazar, sorar, haber yapar. Milletvekili görevini yapacak, gazetecide onu takdir edecek olay bundan ibaret.. Saygılar sunuyorum...   

 "GAZETECİ AHMET UÇMAK"


Anahtar Kelimeler: AFYON YEREL BASIN' KAMUOYUNA DUYURU.!

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Pazartesi 22.4 ° / 8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 20.9 ° / 8.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı