Bekir Özerdem; “Hadsizliğe küstahlığa bakar mısınız?”

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri (AFSAD) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, kahvaltılı basın toplantısında yerel medya mensupları ile bir araya geldi.

Ekonomi 18.01.2022 00:18:00 0
Bekir Özerdem; “Hadsizliğe küstahlığa bakar mısınız?”

Basın toplantısında konuşan Özerdem Şuhut Tarım Kredi Kooperatifi’nin sigorta konusunda çiftçilere baskı uyguladığını vurguladı. Özerdem’in açıklaması şöyle;

“Değerli Basın mensupları

Bizler sigorta acenteleriyiz. Yani asli işi sigorta acenteliği olan, sektör ürünlerini tüketici ile bulaştıran, aklınıza gelen her anlamda sigorta tüketicisi ile fikir alışverişlerinizde bulunup, yaşamış olduğumuz tecrübelere istinaden tüketiciye tavsiyelerde bulunan, yani hangi poliçe ne gibi risklerinizi kapsar hangi alanlarda ve ne şekilde kullanılır konularında, üst düzey deneyimleri olan işletme sahipleriyiz.

Asli İşimiz ve uzmanlık alanımız sigorta acenteliği.

En önemli özelliklerimizden bir tanesi 7/24 ulaşabilen, yaşanan hasarlardan sonra direk olarak aranıp sigortalısının yanında olma becerisi olan, gerektiği zamanlarda sigorta şirketleri, eksperler, tedarikçiler yetkili ve anlaşmalı servisler asistans şirketleri ile, sigortalısı için mücadele etme kabiliyeti olan işletmeleriz.

Asli işimiz ve uzmanlık alanımız sigorta acenteliği; Afyon il genelinde ortalama 120 Acente Ülkemizde ise 17 bine yakın bir sayımız var. Hiç birimizin de sabit maaşları yok. Maaşa endeksli ikramiyelerimiz yok. Mesai zamanlamamız haftalık ve senelik tatillerimizde yok. Emekli olduğumuz zamanlarda ikramiyelerimiz yok.

En önemlisi de sigorta ürünlerini satış aşamalarımızda tehdit etme, dayatma, zor kullanma, bak poliçeleri biz yapmaz isek; sana kredi vermeyiz, verdiğimiz krediyi iptal ederiz, satılan ürünlerden devletin tüketiciye tanıdığı indirim haklarından faydalanmanızı engelleriz tabiri caizce asarız keseriz sokakta yürütmeyiz tarzında söylemlerimiz yok. 

Peki bu tarz satışı yapılan sigorta ürünleri böyle satış yapan kişi kurum veya kuruluşlar var mı? 

Dayatarak tehdit ederek, zorla, bilinçsizce ne olduğu bilmeden, artı primler almak aylık kotalarını doldurmak amaçlı poliçeler tanzim eden ve sayıları oldukça fazla kurum ve kuruluşlar var. 

Asli işi sigorta acenteliği olmadığı halde dayatarak tehdit ederek zorla poliçeler satan tarım kredi kooperatifleri, ziraat odaları, bankalar ve benzeri yerler var.

Değerli basın mensupları

Geçtiğimiz günlerde yaşamış olduğumuz bir olayı sizlerle dolayısıyla kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.

Şuhut TARIM KREDİ KOOPARATİFİ

Tüm üyelerini tek tek arayarak;

2022 yılında üretim yapacakları ürünü ilçe tarıma bildirip çiftçi kayıt sistemine işletmelerini ve hemen TARSİM SİGORTA POLİÇESİ yaptırmaları gerektiğini, bu poliçeyide tarım kredi koop. Olarak kendi bünyelerinden yaptırma zorunluluğu olduğunu, aksi olduğu takdirde yani acente veya başka bir yerden poliçe tanzimi olur ise faiz indirimlerinden yararlanma olanaklarının olmayacağını belirtmişlerdir.

Eğer TARIM sigortalarını tarım kredi KOOPARATİFİ bünyesinden yaptırmayan olur ise günü geçmiş kredilerini yapılandırmayacaklarını, mazot gübre yem vs. satışlarından faydalanamayacaklarını, 2022 yılında ekilecek olan patates tohumlarını dahi, tarım kredi kooperatiflerinden poliçe tanzimleri olmaz ise alamayacaklarını dile getirmişlerdir.

Cesarete bakar mısınız? Hadsizliğe küstahlığa bakar mısınız?

Yani ben şimdi Şuhut tarım kredi kooperatifi üyesi olacağım ve sigorta poliçelerini başka bir acenteden yaptırmış olduğum zaman,

Bana tohum verilmeyecek, benim ödeyemediğim borçlarım yapılandırılmayacak, mazot gübre ve yem satışlarından fayda ve indirim sağlayamayacağım öyle mi? Tebrik ediyorum” …. Şuhut tarım kredi kooperatifi ve sayın kooperatif müdürünü.  Sizleri ayakta alkışlıyorum.  Devletin kurumunda yaptığınız şu işe bakın!

Tarım kredi kooperatiflerinin amacı hizmet öyle mi?

Amacınız çiftçiyi her anlamda koruyup kollanmak öyle mi?

Zorlayıp tehdit edip Rıza'larını almadan poliçe tanzimlerini gerçekleştiren sizler değilsin öyle mi? Allah aşkına siz kimi kandırıyorsunuz ne yapmak istiyorsunuz?

Değerli basın mensupları

İşin en kötüsü ne biliyor musunuz?

Bu bir iddia; Düzenlenen poliçelerin komisyonları tarım kredi kooperatif çalışanlarına dağıtılıyormuş.

Şimdi Poliçe yapılmasında böylesine bir baskı TEHDİT zorbalık var iken de insanın aklına neden olmasın cümlesini getiriyor.

Nasıl olsa çiftçinin, vatandaşın tarım kredi kooperatifine, ziraat odalarına, bankalara eli mecbur, Nasıl olsa oraya gidecek. Gerisi görevlilerin yetkililerin vicdanına kalmış.

Asli işi sigorta acenteliği olmayan kişi kurum ve kuruluşlar. Üyelerinizi sigorta poliçelerini yapmak için zorlamayın. Bırakın poliçesini kim nereden yapmak istiyorsa yaptırsın.

Asli işi sigorta acenteliği olmayan kişi kurum ve kuruluşlar. Zorla dayatarak yaptığınız poliçelerden iddia göre kazandığınız paralar bence haram...

Asli işi sigorta acenteliği olmayan kişi kurum ve kuruluşlar. Krediye ihtiyacı olan insanları poliçelerinizi biz yapacağız yoksa bu kredi verilmez verilemez diye zorlayamayın. Krediyi cebinizden mi veriyorsunuz? Yoksa Allah Rıza'sı için mi? Veya Verilen kredilerde faiz çalışmıyor mu.?

Son olarak 

Asli işi sigorta acenteliği olmayan kişi kurum veya kuruluşlar 

13 Mart 2015 tarihli 29294 sayılı yönetmelik derki

Madde 13    1- Kredi kullananın sigorta şirketini seçme hakkı sınırlandırılamaz, sigorta sözleşmesine veya kredi sözleşmesine sigortanın belirli bir sigorta şirketine yaptırılmasına ilişkin konan her türlü şart hükümsüzdür. Kredi kuruluşu kredi kullananın başka bir sigorta şirketi veya sigorta aracısı yoluyla yaptırdığı talep edilen teminat ile süre şartlarını sağlayan ve daimî mürtedini kredi kuruluşu olan sigorta poliçesini kabul etmek zorundadır.

Saygılarımla…”


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cuma 21.5 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli