İsmail Ögeday


ÇİVİ BİLE ÇAKTIRMAZLAR

Önümüzde 31 Mart’ta mahalli idareler yerel seçimleri var.


Malum siyasi partilerde adaylarını yavaş yavaş açıklıyorlar. Bunlardan birisi de CHP‘li Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Allah hayırlı uğurlu eylesin çok sayıda kişi Burcu Köksal’ın Afyonkarahisar belediye başkanlığını alabileceğini söylüyor. Bense tam tersini söylüyorum. 

Neden Tam tersini söylüyorum. Afyonkarahisar her zaman sağ ve muhafazakâr bir kesime oy vermiştir bu zamana kadar, sol kesime Afyon’dan oy çıkar mı çıkar ama kazandırmaz. Çünkü Afyonkarahisar Ak Parti’nin kalesi konumunda. Ak Parti buradan yola çıktı. Bu zamana geldi. Tabir yerinde ise, Yedirmez Afyonkarahisar’ı CHP’nin ülke genelinde oy oranı ne ise, Afyonkarahisar’da aynıdır.

Değişmez dolayısı ile, CHP’nin adayı Burcu Köksal Afyonkarahisar’da belediye başkanı olarak seçilemez. Bu oranlardan yola çıkarsak. Öte yandan burada eski ismi HDP Olan, ve şimdiki ismi de DEM Parti olan partililerin sayısı da Afyon genelinde 6 bin civarlarında merkezde bu oran da 1500, 2 bin civarlarında Ülke genelinde CHP, DEM Parti ile ittifak yaparak seçime gireceği için, hadi Afyon’da onların da oyunu katalım yine olmaz.

Bu benim açımdan gözlemlediklerimin kısa özeti. Gelelim karşı tarafın bakış açısına velev ki diyelim ki Burcu Köksal Afyonkarahisar’da seçildi, belediye başkanı oldu. Ne yapabilir ? davul başka yerde, tokmak başkasında. Yani ben söyleyeyim çivi çakamaz. Çaktırmazlar. Nedeni ortada İktidar Partisi Ak Partiden, belediye CHP’den. İş yaptırırlar mı sanıyorsunuz? Mümkün değil.

Hal böyle olunca Afyonkarahisar’ın 5 yılı çöp olur. Bu bir, ikincisi İş yapamayan Belediye başkanı ne yapar iller bankasından gelen para belli şunu söyleyeyim personelinin parasını bile ödeyemez. Diğer taraftan orası senin burası benim satılmadık yer kalır mı ? Kalmaz tabi. Bunu anlamamak için salağa yatmanın bir anlamı yok, kimse geri zekalı değil işin bu boyutu ile bakın bir de olaylara, Nasıl ki İstanbul’da Ankara’da vatandaşın çilesi bitmiyorsa, aynı durum burada da cereyan edecek. O nedenle bırakalım bunları bir kenara yarım kalan projeler bile zor ilerler. 

O yüzden bazı meselelere aklı başında yaklaşmak lazım. Ben  kimsenin tarafında değilim, kimsenin de düşmanı değilim mantığım aklım bana neyi yapmam gerektiğini yapmamı istiyorsa ben o yönde hareket ediyorum. Benim bu söylediklerimde mantıksız bir şey varsa lütfen söyleyin. Afyonkarahisar’ın Gelişmesi, kalkınması ve büyümesi için mi uğraşmamamız lazım yoksa aman bize ne kim alırsa alsın ne halleri varsa görsün dememiz mi lazım. Orası size kalmış. 

Sevgiyle kalın..

AK PARTİ’NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AÇIKLANDI!

AK PARTİ’DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN SON DAKİKA; ‘BAŞIMIZ SAĞOLSUN TÜRKİYE’

CHP Milletvekili Köksal’dan dikkat çekici paylaşımlar!

Özkaya: “Depremi önlemek için kimlerin çalıştığı, kimlerin deprem üzerinden siyaset yaptığı belli”

Milletvekili Olgun sert iddialara yanıt verecek mi?

Yunus timleri yine geçit vermedi

Dinar'da kaza meydana geldi 7 kişi yaralandı

İyi Parti Milletvekili Olgun’un meclis odasına yakışmayan davranışı!

Afyonkarahisar'da Narkotik Suçlarla Mücadele: 3 şahıs yakalandı

Eğlencemiz Hüzne Dönüşmesin

Bu gelenek Taşoluk Kasabası'nda yüzyıllardır devam ediyor

Başkan Çöl: "Sizi yürekten kutluyorum"

Hsv Hamburg Emirdağ Futbol Okulu'ndan, Koyuncu'ya ziyaret

Suçıkan Park Tesisleri'nde ki yenilikler göz kamaştırıyor

Jandarma komutanından veda ziyareti

Dinar Belediyesi GES projesini tamamladı

Belediye Başkanı Dr. Çöl'ün oğlundan gururlandıran sonuç

Başkan Taylan yatırımların desteklenmesi konusunu değerlendirdi

Çobanlar'da bayram temizliği

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °