Afyonkarahisarlı Profesör, "Yılın Bilim İnsanı" Seçildi

Afyonkarahisarlı Profesör, "Yılın Bilim İnsanı" Seçildi

Eğitim 15.06.2023 17:04:00 0
Afyonkarahisarlı Profesör,

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Prof. Dr. Muhsin Konuk, 2022 yılında Yılın Bilim İnsanı seçildi. 

Nobel Bilim ve Araştırma Merkezi Derneği Yönetim Kurulu tarafından "Moleküler Biyoloji ve Genetik" kategorisinde ödüle layık görülen Konuk, bir oylama sonucu birlikte seçildi.

Her yıl başarılı kişileri, kuruluşları ve yayınlanmış eserleri ödüllendiren Nobel Bilim ve Araştırma Merkezi Derneği, 2022 yılı ödül sahiplerini duyurdu. 

Üsküdar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Muhsin Konuk da, Nobel Bilim ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek oy birliğiyle ödül kazanan isimler arasında yer aldı.

Prof. Dr. Muhsin Konuk, 2022 yılının bilim insanı seçildi.

Yapılan açıklamada, "2022 yılında Moleküler Biyoloji alanında yürütücü/araştırmacı olduğu projeleri, öğrencilerini yetiştirmesi, bilimsel skorlarının yüksekliği, yönettiği lisansüstü tezler ve SCI indekslerine sahip uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleleri, televizyon programları, üst düzey yöneticilik görevleri ve uluslararası tanınmış yayın evinde yazdığı kitap/kitap bölümü gibi başarıları dolayısıyla "Moleküler Biyoloji ve Genetik" alanında Yılın Bilim İnsanı Ödülü Prof. Dr. Muhsin Konuk'a verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Pazartesi 22.4 ° / 8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 20.9 ° / 8.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı