Ata tohumları yok olmadı

Ata tohumları yok olmadı

İlçeler 21.06.2023 09:46:00 0
Ata tohumları yok olmadı

Afyonkarahisar Dazkırı Belediyesi, büyük bir heyecan ve gururla ekmiş oldukları ata tohumlarının başarılı bir şekilde büyüdüğünü ve hasat zamanının geldiğini duyurdu. 

Belediye Başkanı İsmail Taylan, ata tohumlarının önemine vurgu yaparak, "Hasattan sonra ata tohumlarımızdan isteyen çiftçilerimize dağıtıp karakılçık buğdaylarımızın yok olmaması için elimizden geleni yapacağız" açıklamasında bulundu.

Ata tohumlarının özgün ve yerli bitki çeşitlerini korumak, tarımsal çeşitliliği artırmak ve toprakların verimliliğini sürdürmek açısından büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Taylan, çiftçilerin bu değerli tohumlara erişimini kolaylaştırmak için çaba sarf edeceklerini belirtti. 

Ayrıca, karakılçık buğdaylarının yok olmaması ve gelecek nesillere aktarılması için Belediye olarak ellerinden gelen tüm desteği sağlamak için çaba göstereceklerini söyledi.

Başkan Taylan, çiftçilere hasat döneminde büyük bir bereket dileyerek, "Rabbim tüm çiftçilerimize hasatlarını ambarlarına doldurmayı nasip etsin" ifadelerini kullandı. 

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: tohumları olmadı

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Pazartesi 22.4 ° / 8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 20.9 ° / 8.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı