Afyonkarahisar'da Trafik Haftası Etkinliği: Çocuklar İçin Trafik Eğitimi Verildi

Afyonkarahisar'da düzenlenen 'Trafik Haftası' etkinliği kapsamında, Zafer Meydanı'nda çocuklara Trafik Polisleri tarafından eğitim verildi.

Gündem 8.05.2024 17:58:01 0
Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Zafer Meydanı'nda önemli bir etkinlik düzenlendi. 

Etkinlikte, çocuklara trafik kuralları ve güvenliği konularında eğitim verildi.

Emniyet kemerinin önemi vurgulandı. İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, İl Jandarma Komutanı Tolga Yağan ve Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı etkinliğe katıldı.

Çocuklara Trafik Eğitimi Verildi

Etkinlikte, çocuklara trafik eğitimi verilmesi ön plandaydı. 

Küçük yaştan itibaren trafik kurallarını öğrenmenin önemi vurgulanırken, çocuklara trafikte nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgi aktarıldı. 

Emniyet Kemeri Önemi Vurgulandı

Trafik güvenliği konusunda özellikle dikkat çekilen bir diğer konu ise emniyet kemerinin kullanımıydı. 

Etkinlikte, emniyet kemerinin hayati önemi üzerinde duruldu ve herkesin emniyet kemeri takarak araç kullanması gerektiği vurgulandı.

Üst Düzey Katılımcılar Etkinlikte Bulundu

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı'nın yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay ve İl Jandarma Komutanı Tolga Yağan gibi önemli isimler de etkinliğe katılarak destek verdi. 

Basın açıklamasında bulunan Afyonkarahisar Valisi Yiğitbaşı, “Trafik haftası vesilesiyle İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımız, Zafer Meydanına açmış olduğu stantları ziyaret etmek üzere geldik. 

Aynı zamanda emniyet kemerinin takılmasının ne kadar önemli bir hayat kurtarıcı fonksiyon olduğunu görmek için burada simülasyon aracımız da var. 

Çocuklarımızın, yetişkinlerimizin bir arada olması, trafiğe olan duyarlılığının artması bizler için çok önemli. Bu 1 haftalık bir uygulama olacak. 

Sorasında biliyorsunuz asayiş açıklamalarında bulunuyoruz. Maalesef Türkiye de kavşak olarak çok güzel bir noktadayız. Ancak kazalarda çok açık bir bölgedeyiz. 

Şehrimiz hem şehir içi trafiğinde hem de şehirler arası yol kavşağı olması sebebi ile gerçekten kimi zaman çok ciddi kazalara sahne olabiliyor. 

Bizde bunun için emniyet kemerinin kullanılmasını, hem trafik lambalarının, hem trafik ikaz ışıklarına uygun davranma noktasında ve cep telefonlarıyla sürücü koltuğunda ilgilenmemek ile ilgili konuyu hassasiyet ile önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

#Afyonkarahisar #TrafikHaftası #TrafikEğitimi #EmniyetKemeriVar #İlEmniyetMüdürü #İlJandarmaKomutanı #AfyonValisi


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Pazartesi 25.4 ° / 12.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 27.4 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 26.9 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı