Erol Öztürk: "Her şey şeffaf"

"Kurban kesimi için ilan verildi"

Yaşam 19.06.2023 16:37:00 0
Erol Öztürk:

Beyaz Belge Haber, Afyonkarahisar Yarım Elma Derneği Başkanı Erol Öztürk ile yaptığı röportajda derneğin genel işleyişi ve kurban bayramı organizasyonları hakkında bilgi aldı. 

Öztürk, derneklerinin ihtiyaç sahiplerine yardım amacıyla kurulduğunu ve iyi niyetle faaliyet gösterdiklerini vurguladı. Derneklerinin ilk olarak gıda bankası olarak başladığını ancak şu anda yiyecek, giyecek ve diğer ihtiyaç malzemeleri alanında da çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kurban Kesimi için İlan Verdik

Ayrıca, derneklerinin ameliyat olacak ihtiyaç sahiplerine de yardımlarının olduğunu ve farklı şehirlere ameliyat olacak kişileri götürebildiklerini belirtti. Kurban bayramı organizasyonlarına da değinen Öztürk, büyükbaş kurban kesimi için ilan verdiklerini ve kesilen hayvanların bir kısmını bağış yapan kişilere gönderdiklerini, geri kalanını ise sucuk ve kavurma yaparak ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını ifade etti. Ayrıca her aileye üç aylık yetecek kadar gıda dağıttıklarını ve kahvaltılık malzemelerden yardımda bulunduklarını belirtti.

Her Şey Şeffaf

Öztürk, derneklerinin sadece bayramlara mahsus olmadığını vurgulayarak, düzenli olarak dullar, yetimler, engelliler ve yaşlılar gibi gruplara yardımlarını karşıladıklarını ve yılda iki kez sıfır kıyafetler getirdiklerini söyledi. Zekat müessesesini değerlendirdiklerini ve zekatların şeffaf bir şekilde kaydedildiğini ve dağıtıldığını belirtti. Ayrıca, derneklerinin güvenilirliğine vurgu yaparak, iş adamlarından veya kişilerden el altından yardım talep etmediklerini ve insanların zekatlarını kendilerine verdiklerini ifade etti.

Uluçay'a Teşekkür

Kurban organizasyonlarının şeffaflığına da dikkat çeken Öztürk, kesimlerin veteriner hekim kontrolü altında gerçekleştirildiğini ve kesim işlemlerini görüntü kaydıyla şeffaf bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirtti. Kesilen etleri isteyen bağışçılara gönderdiklerini ve kesim yerlerinin Şuhut'ta bulunan Enfes Et Kombinası olduğunu söyledi.

Öztürk, Afyonkarahisar Yarım Elma Derneği'nin şeffaf ve güvenilir çalışmalarıyla kendini ispatladığını ve diğer derneklerin de aynı şeffaflığı göstermesini umduğunu ifade etti.

Ayrıca, derneklerine destek sağlayan Hüseyin Uluçay'a teşekkürlerini iletti ve Uluçay'ın sahip olduğu tesisin derneğe büyük destek sağladığını belirtti.

Beyaz Belge Haber'den Taha Ulusoy'un Haberi


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: Öztürk: " şeffaf"

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Perşembe 21.8 ° / 10.8 ° false
  • Cuma 22 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.9 ° / 7.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı