Hastane randevu sistemi canımızdan bezdirdi

Hastane randevu sistemi canımızdan bezdirdi

Siyaset 29.09.2022 15:48:00 0
Hastane randevu sistemi canımızdan bezdirdi

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Nizayi Ertaş, Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde yaşanan randevu sistemindeki sıkıntıları dile getirerek, “Tüm Türkiye de Devlet hastanelerinde randevu krizi yaşanıyor. Artık hastanede yaşanan randevu problemi Afyonda hastaları canından bezdirdi” dedi.

 

Başkan Ertaş, partisinin il binasında düzenlediği haftalık basın toplantısında Afonkarahisar ve ülte gündemi değerlendirdi.

Konuşmasında Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde yaşanan randevu sıkıntısına değinen Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, “Tüm Türkiye de Devlet hastanelerinde randevu krizi yaşanıyor. Şehrimiz de de bir çok vatandaşımız Afyonkarahisar Devlet Hastanesinden randevu alamadıklarını dile getiriyorlar. Artık hastanede yaşanan randevu problemi Afyonda hastaları canından bezdirdi. Ayrıca randevu alabilen şanslı hastalarda Acil sevk edilse bile en erken 2 ay sonra Ultrason randevusu alabildiklerini söylüyorlar. Muayene olabilen hastalar reçetelerini alıp eczaneye gidince burada da ilaç bulmakta da güçlük geçmektedir. Gelecek Partisi Afyonkarahisar il başkanlığı olarak yetkilileri göreve davet ediyor sorunların çözülmesini istiyoruz” dedi.

 

AVRUPALI TURİSTLER AFYON’A ÇEKİLMELİ

 

Rusya Avrupa’nın gazını kestikten sonra Avrupalıların kışı Türkiye’de geçirmek istediklerini ifade eden Başkan Ertaş: “Rusya Avrupa’nın enerji kaynaklarını kesiyor. Avrupa şimdiden kışı nasıl geçireceğini düşünüyor. Avrupalılar en ucuz ve güvenilir kışı geçirecek ülke olarak Türkiye’yi görüyorlar. Avrupalılar bedava tatil yapmanın hayalini kuruyorlar. Peki, turist çekebilmek için termal kent olarak Afyon ne hazırlıklar yaptı. Avrupalıları Afyona yönlendirecek ne gibi projeler hazırlıyor bu durumda iş insanları valilik ve Belediye ne yapıyor. Çalışma yapılıyorsa da Afyonkarahisar’ın halkının bilgilendirilmesini istiyoruz ” diye konuştu.

 

AFYON’DA KAÇ OKUL KAPATTINIZ

 

Afyonkarahisar eğitim sistemindeki sıkıntılara da değinen Başkan Ertaş, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a kaç okulun kapatıldığını sordu.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcılıoğlu’nun ziyaretinde Çay, Dinar ve Emirdağ ilçelerinde okul yapım sözünü hatırlatan Başkan Ertaş, bu sözlerin takipçisi olacaklarını söyledi.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın okulları ziyaretlerine de değinen Başkan Ertaş, “Metin Yalçın ve Şube Müdürü okullardaki sıkıntıları, öğlen yemek  için velilerin yarış yaptığı Kantinlerdeki ürünlerin aşırı fiyata satıldığını söyledi. Eğitimin Afyon’da çok düşük seviyede olduğunu bir kez daha hatırlatırız.  Afyon’da kaç okul kapattınız? 2022 yılı Eğitim yılı ilan edilmesine rağmen Valiler, Milli Eğitim ve Belediye, Kurum Kuruluş ve Okullarda bu hususla hiçbir  etkinlik görülmemiş  olması Milli Eğitim Müdürlüğünün dikkatine sunuyoruz. Milli Eğitim’in de bu hususta önem verilmesini istiyoruz” dedi.

 

HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN

 

Bazı sivil toplum kuruluşlarının da görevlerini yerine getirmek yerin ebaşka işlerle uğraşmasını yadırgadıklarını dile getiren Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, “Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Derneği düzenlediği sohbetti Ankara’dan getirdiği Prof. Dr. İsmail Balık’ı konuşması olarak dinletti. Konuşmacı Balık sağlık konularında bilgiler verdi. Konuşma güzel bilgilenedirme güzel ancak Turizmle ne alakası var onu anlamadım. Kültür Turizm Derneği kentin Turizmi ile uğraşsın” diye konuştu.

 

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş’ın basın toplantısına yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Çarşamba 22.4 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Perşembe 21.8 ° / 10.8 ° false
  • Cuma 22 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı