Kaledeki Afişe İronik Yorum

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Beyaz Belge'ye Özel Röportaj verdi

Siyaset 27.05.2023 16:04:00 0
Kaledeki Afişe İronik Yorum

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Beyaz Belge'ye Özel Röportaj verdi. Afyonkarahisar Kalesine asılan afişle ilgili kendisine yöneltilen soruya yanıt veren Mısırlıoğlu, öncelikle 35 Yıllık siyasi tecrübesinin olduğunu ve bu seçimlerde siyasi kültür ve geleneğin hem Türkiye genelinde hem Afyonkarahisar'da çok farklı noktalara taşınmaya çalışıldığını hep beraber bu seçimde gözlemlediklerini vurguladı. 

Bir güç gösterisi yapılmaya çalışıldığını söyleyen Başkan Mısırlıoğlu, “Maalesef ki üzülerek ifade etmek istiyorum, devleti 21 yıldır yöneten iktidar bir anda panik halinde kendini kaybetmişlik hissine kaptırdı, alelacele milletimizi kıracak şekilde yani milletimizi ayrıştıracak ve kutuplaştıracak şekilde siyasi üslup ve siyasi söylemde bulunuyor.” dedi.

Mısırlıoğlu kendisine yöneltilen soruya cevaben, “Bu duruma paralel olarak geçtiğimiz 14 Mayıs seçimlerinde bir kaleye MHP'liler tarafından büyük bir üç hilalli bayrak asıldı ve bu sosyal medyalar üzerinden ilçe başkanları “Yüreği yeten varsa indirsin” gibi bir yazılar yazdılar, paylaşım yaptılar. Bu çok vahim bir durum. 

Hiç kimse Allah’tan başka kimseden korkmaz. Özellikle toplum içinde yaşayan bireyler olarak hiçbir partinin yetkilisinden, görevlisinden, başkanından milletimizin hiçbir ferdi çekinmez ve korkmaz, korkmamalılar. Bu yazıyı yazmakla neyi anlatmaya çalıştılar bunu anlamış değilim. Gerçekten orta çağ kültürüne uygun bir siyasi davranış biçimi.” diye ifade etti.

Bugün AK Parti Gençlik Kolları tarafından Afyonkarahisar Kalesine asılan afiş için, “Gelelim bugüne maalesef iktidar, küçük ortağı olan MHP'lilerin, yöneticilerinin geçtiğimiz seçim yaptığına uymak istedi. Onu kopyalamaya çalışmış gibi görünüyor. Onlar da bugün Sayın Cumhurbaşkanının, oraya yani Afyon Kalesine bir posterini astılar. 

Afyon Kalesine posterini asınca sanırım Afyon’daki seçmenler üzerinde psikolojik olarak ”Kazandık, veya kazanacağız, bakın görün en yüksek yerlere biz Cumhurbaşkanımızın resmini asıyoruz" gibi bir algı yapmaya çalışıyorlar. Bence yanlış yoldalar. İzledikleri politika yanlış." dedi.

Afyonkarahisar'ın tarih boyunca böyle psikolojik üstünlüklere göre hareket etmiş bir toplumun yaşadığı bir il olmadığını vurgulayan Mısırlıoğlu, "Afyonkarahisarlılar güçlü iradeleriyle, sağduyulu bir şekilde toplumun genel beklentilerine ve genel kanaatlerine uygun bir şekilde siyasi irade beyanında bulunmuşlardır. 

Zaten geçtiğimiz seçimde Afyonkarahisar’da Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, Millet İttifakının yani bizim adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan fazla oy almıştır. Yani bugün bunu buraya asarak neyi ispat etmeye çalışıyorlar hiç anlamış değilim. Bu davranışlarıyla da toplum nezdinde kendi kendilerine ironik duruma düşüyorlar. 

O kale Türk tarihinin sembolü bir kaledir. Türk tarihine baktığınız zaman milletin kendi içinde bir mücadele olmamıştır. Millet devamlı yabancı ülkelere karşı verdiği mücadelede siper olarak o kaleyi kullanmıştır. 

Şimdi bu kalenin duvarlarına, surlarına ülke içinde yapılan bir seçimle ilgili herhangi bir liderin afişinin asılması bence kaybetmişlik psikolojisidir. Düştükleri acziyetin ne kadar komedi bir hal olduğunu beraberce izliyoruz." diyerek konuştu.

Ayrıca seçim araçları konusuna değinen Mısırlıoğlu, “Bu seçim süreci boyunca milletimizin hastası mı var, evinde yaşlısı mı var, küçük uyuyan çocuğu mu var, körpe bebeği mi var bunların hiç birine dikkat etmeden, fütursuz bir şekilde gürültü kirliliği yaparak kendinin daha güçlü olduğunu ifade etmeye çalışan bir iktidar partisi var karşımızda.” dedi.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: Kaledeki Afişe İronik Yorum

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Perşembe 21.8 ° / 10.8 ° false
  • Cuma 22 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.9 ° / 7.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı