Kaymakam Koyuncu; İhsaniye’yi mutlaka görün

Afyonkarahisar’ın İhsaniye Kaymakamı Doğukan Koyuncu, İhsaniye ilçesinin turizm açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “’İhsaniye’yi mutlaka görün” diye çağrı yaptı.

İlçeler 27.08.2022 16:13:00 0
Kaymakam Koyuncu; İhsaniye’yi mutlaka görün

Afyonkarahisar’ın İhsaniye Kaymakamı Doğukan Koyuncu, İhsaniye ilçesinin turizm açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “’İhsaniye’yi mutlaka görün” diye çağrı yaptı.

 

Afyonkarahisar’dan yayın yayap Gün FM radyosunda Eğitimci-Yazar Lokman Özkul’un hazırlayıp sunduğu Turizm Saati programına katılan İhsaniye Kaymakamı Doğukan Koyuncu, ilçe hakkında bilgiler verdi.

 

Emre Gölü’nün balon uçuşlarının dünyada su üzerinde balon uçuşu yapılan tek yer olduğunu belirten Kaymakam Koyuncu, “Gazlıgöl beldemiz 12 bin yatak kapasitesine sahip. İhsaniye son yıllarda yapılan tanıtımlarla atağa geçti. Döğer beldemizde turizm açısından iyi bir potansiyele sahip. Burada bulunan Emre Gölü’nde vatandaşlarımız tekne turu yapabiliyorlar. Sıcak hava balonları hava müsait oldukça neredeyse her gün uçuyor. Burada karavan ve kamp turizmi de yapılıyor. Son zamanlarda kamp yapan vatandaşların da sayısının arttığını gözlemliyorum. Döğer Kervansarayı Belediye tarafından ihale edildi. Burası da yakında hizmete açılacak” dedi.

 

 “Lavanta kokularının olduğu Lavanta Sokak yaptık”

 

Ayazini’nde sokak sağlıklaştırılması yapılması ile Ayazini’nin güzelliğinin daha da öne çıktığını belirten Koyuncu, “Şu an 30’a yakın tesis açıldı. Vatandaşlarımız turizmi sahipleniyorlar. Eskiden şunu devlet yapsın diye bekliyorlardı. Şimdi kendileri yapıyorlar. Gelen misafirleri güzel karşılıyorlar. Mesela sabun sokak yaptık. Nazar boncukları ile Nazar Sokak yaptık. Lavanta kokularının olduğu Lavanta Sokak yaptık. Restorasyon çalışmalarının da sonuna geldik. Çünkü şu an turizm sezonundayız. Yolu trafiğe kapattık. Vatandaşlarımız köyü huzurlu bir şekilde geziyorlar. Konaklamak isteyenler otellerimizde konaklayabiliyorlar. Ülkemizde bir köyde bu kadar lüks ve kaliteli hizmet veren yer belki de yoktur veya çok azdır. Kısacası Ayazini adını duyurmaya devam ediyor” dedi.

 

“Maltaş Açık Hava Tapınağı etkileyici”

 

Kayıhan’da bulunan Maltaş Açık Hava Tapınağı’nın çok etkileyici olduğunu söyleyen Koyuncu, “Proje ihale edildi. Yüklenici firma çalışmaları hızlıca yapacaktır. Sanırım önümüzdeki turizm sezonuna yetişecek. Burayı her gören etkilenecektir diye düşünüyorum. İhsaniye’de saklı kalmış çok güzel alanlar var. Üçlerkayası Köyü de böyle bir yer. Burada vatandaşlarımız kendi kendilerine güzel girişimlerde bulunuyorlar. Vatandaşlarımız burayı da mutlaka görsünler” diye konuştu.

 

“Kayıhan’da rahvan at yarışları yapılacak”

 

Büyük Taarruz’un 100’ncü yılına özel il genelinde olduğu gibi İhsaniye merkez ve beldelerinde güzel etkinlikler yapılacağına değinen Koyuncu, “Kayıhan’da rahvan at yarışları yapılacak. Yarış sonrası Değerli Sanatçı Mustafa Yıldızdoğan konser verecek. Büyük bir katılım olacağını düşünüyorum. Buradan tüm vatandaşlarımızı yarışlara davet ediyoruz” diye konuştu.

İhsaniye’nin baştan başa bir cennet olduğunu söyleyen Koyuncu, “Herkesi İhsaniye’yi keşfetmeye davet ediyoruz” dedi.

Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile görüşen İhsaniye Kaymakamı Doğukan Koyuncu Gün FM’in başarılı yayınlarının devamını diledi. Akar ise Koyuncu’ya katılımı dolayısıyla teşekkür ederek İhsaniye ilçemizde yapılan çalışmaları takdirle takip ettiklerini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Perşembe 21.8 ° / 10.8 ° false
  • Cuma 22 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.9 ° / 7.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı