Mısırlıoğlu: "Asgari Ücrette Açıklanan Rakam, Sefaleti Perçinliyor"

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, 2024 asgari ücretinin yetersiz olduğunu vurgulayarak tepki gösterdi

Gündem 28.12.2023 14:17:13 0
Mısırlıoğlu:

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, 2024 yılı için belirlenen asgari ücretin yetersizliği konusunda bir basın açıklaması yaptı. 

Mısırlıoğlu, İYİ Parti'nin önerisinin hükümet tarafından kabul edilmediğini ve belirlenen asgari ücretin hayat pahalılığı karşısında vatandaşların emeklerini eriteceğini savundu.

"Asgari ücret, milyonlarca emekçiyi açlıkla karşı karşıya bırakacak" diyen Mısırlıoğlu, İYİ Parti olarak yaptıkları teklifin, yılın ilk yarısı için 17.000 TL, ikinci yarısı için ise 20.500 TL olduğunu hatırlattı.

Hükümetin belirlediği 17.002 TL'lik asgari ücretin yetersiz olduğunu belirten Mısırlıoğlu, "Bu rakam, vatandaşlarımızın emeklerini eritecek ve yoksulluk sınırının altında kalmalarına neden olacaktır" şeklinde konuştu.

Asgari ücretin sadece çalışanlar için değil, geniş halk kitleleri için de önemli olduğunu vurgulayan İYİ Parti İl Başkanı, büyükşehirlerdeki yüksek yaşam maliyetleriyle birlikte belirlenen ücretin yetersiz olduğunu dile getirdi. 

Mısırlıoğlu, "Asgari ücretin belirlendiği seviyede kalması, milyonlarca insanı yoksulluğa itecektir" ifadesini kullandı.

Asgari ücretin yoksulluk sınırının altında kaldığını belirten Mısırlıoğlu, "Bir hanenin yoksul sayılmaması için ailede en az 3 işi asgari ücret almak zorunda. 

Mevcut işsizlik ortamında birden fazla kişinin aynı evden çalışmasını beklemek de gerçekçi değildir" dedi. 

Mısırlıoğlu, yaklaşan 31 Mart seçimlerinin vatandaşların bu duruma nasıl bir tepki vereceklerinin göstergesi olacağını belirterek, "Seçim sandığı, halkın taleplerine verilecek bir cevap olacaktır" diye ekledi.

#AsgariÜcret #İYİParti #MuhammetMısırlıoğlu #Seçimler #Yoksulluk


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Perşembe 21.8 ° / 10.8 ° false
  • Cuma 22 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.9 ° / 7.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı