"Söz konusu vatan olunca siyaset teferruat olur"

"Söz konusu vatan olunca siyaset teferruat olur"

Gündem 14.07.2023 15:26:31 0

Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıldönümü vesilesiyle bir basın açıklaması yaparak önemli değerlendirmelerde bulundu.

Karataş, 15 Temmuz'un Türkiye için tarihi bir kırılma anı olduğunu belirterek, bu olayın muhtevasının doğru bir şekilde anlaşılması gerektiğini vurguladı.

Darbenin hukuksuzluk ve demokrasinin dışına çıkmak anlamına geldiğini ifade eden Karataş, 15 Temmuz'un ülkeye yönelik kirli hesapların, milletin azmi ve fedakarlığı sayesinde boşa çıkarıldığı bir gün olduğunu belirtti. 

Karataş, yakın tarihte yaşanan 1960, 1971, 12 Eylül ve 28 Şubat darbelerine şahit olduklarını hatırlatarak, Saadet Partisi olarak bütün darbelere karşı olduklarını ve hiçbirini tasvip etmediklerini dile getirdi.

Milletin büyük bir destan yazdığı 15 Temmuz gecesinde darbe hukuksuzluğunun karşısında durduğunu belirten Karataş, siyasetin vatandaşlar için teferruat olduğunu vurguladı. 

O gece kendi teşkilatlarından olan vatandaşların da şehit ve yaralı olduğunu ifade ederek, milletin ülkesini darbecilere teslim etmediğini ve en önemli motivasyonun ülkenin geleceği olduğunu söyledi.

Karataş, vatandaşların göğüslerini tanklara siper etmesinin darbenin başarısız olmasında büyük bir etken olduğunu belirtti. 

Milletin tavizsiz ve kararlı duruşunun darbecilerin moralini bozduğunu ve kolluk kuvvetlerine büyük bir moral kaynağı sağladığını dile getirdi. 

Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin köklü devlet geleneğine sahip olduğunu ve 15 Temmuz'da gösterilen refleksin bu geleneğin bir tezahürü olduğunu ifade etti.

Ancak Karataş, Türkiye'de tekrar böyle bir hadiseyle karşılaşmamak için hukukun ve liyakatin önemine vurgu yaptı. 

Devlet yönetiminde hukuku rafa kaldırmak, ehliyetsiz kadroları iş başına getirmek ve iltimasın önüne geçmemenin Türkiye'nin güçlü bir hukuk sistemi ve sağlam bir ekonomiye sahip olmasını engellediğini belirtti. 

Devlet yöneticilerinin darbelere karşı önlemler alması ve adaleti tam anlamıyla tesis etmesinin gerekliliğine dikkat çekti.

Son olarak Karataş, 15 Temmuz'un başarıyla sonuçlandığını ancak Türkiye'nin gelecekte benzer hadiselerle karşılaşmama garantisi olmadığını ifade ederek, devletin idaresini elinde bulunduranların tedbirler alması ve adaleti tam anlamıyla tesis etmesi gerektiğini vurguladı.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Pazartesi 25.4 ° / 12.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 27.4 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 26.9 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı