Tarihi İzmir İstasyonu'nda neler oluyor?

Afyonkarahisar Belediyesi, Tarihi İzmir İstasyonu'nu gençlere yönelik bir merkez olarak kullanma kararı aldı

Gündem 9.06.2023 11:48:00 0
Tarihi İzmir İstasyonu

Afyonkarahisar Belediyesi, Tarihi İzmir İstasyonu'nu gençlere yönelik bir merkez olarak kullanma kararı aldı. 1890 yılında inşa edilen ve Afyonkarahisar'ın ilk tren istasyonu olan tarihi İzmir İstasyonu binası, "E-Spor Gençlik Merkezi" olarak restore edilerek hizmet verecek.

Afyonkarahisar Belediyesi, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonucunda İzmir İstasyonu'nu kullanma izni aldı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in çabalarıyla gerçekleşen bu girişim, E-Spor Gençlik Merkezi'nin hayata geçirilmesini sağladı.

Başkan Mehmet Zeybek, devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek, binayı kaderine terk etmek yerine gençlerin hizmetine sunacak olmanın mutluluğunu dile getirdi. Başkan Yardımcıları Süleyman Karakuş, Murat Öner, Benol Kaplan ve Barış Dal da inceleme ziyaretine katılarak çalışmalar hakkında brifing aldı.

130 yıllık tarihi yapı, İngilizler tarafından Abdülhamit Han döneminde inşa edilmiş ve zengin bir geçmişe sahip. 

Başkan Zeybek, bu tarihi yapıyı gençlerle buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, E-Spor Merkezi'nin gençlerin yeteneklerini sergileyebileceği, güvenli ve bilinçli zaman geçirebilecekleri bir alan olarak tasarlandığını ifade etti.

Başkan Zeybek, "Bu binamız çürümeye terk edilmişti. Devlet Demiryollarından tahsisini aldık. Burayı güçlendirme ve enjeksiyon yaparak statik olarak sağlamlaştırıyoruz. Yüksek donanımlı oyun bilgisayarı ve ekipmanlarıyla tasarladığımız merkezimiz yılda 10 bin genci ağırlayacak. 

E-Spor meraklısı gençlerimize çeşitli branşlarda eğitim imkanı sunarak bilinçli oyuncular yetiştireceğiz ve Türkiye'nin her yerinden gelen E-Spor oyuncularını Afyonkarahisar'da buluşturarak ulusal ve uluslararası alanda başarılar elde etmeleri için merkezimizdeki tüm imkanları seferber edeceğiz" şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar Belediyesi'nin bu projesi, tarihi mirası restore ederek gençlere modern bir spor merkezi sunmak için attığı önemli adımlardan biridir.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: Tarihi İzmir İstasyonu' neler oluyor?

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Çarşamba 22.4 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Perşembe 21.8 ° / 10.8 ° false
  • Cuma 22 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı