'Teleferik Nerede?' diye merak edenler buraya gidip görebilirler

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek alt istasyon sahasını ziyaret etti

Gündem 8.06.2023 17:42:00 0

Afyonkarahisar Belediyesi'nin teleferik projesi hızla ilerliyor. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek alt istasyon sahasını ziyaret etti.

Alt istasyonda sosyal tesisler ve rekreasyon alanları inşa edilmekte olup, Kale ve Çavuşbaş Minibüs Durağı arasında halatlar kuruldu. Zirvede yapılacak ankraj çalışmaları için gerekli malzemeler yük asansörüyle taşınmaktadır.

Teleferik projesinin hayata geçmesi Afyonkarahisar'ın bir hayali olarak görülürken, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in seçim vaadiydi. 

Başkan Zeybek ve ekibi çalışmaları yerinde inceleyerek üst istasyon bölgesinde yapılan işlemler hakkında bilgi aldı. Yük asansörüyle taşınan ekip ve ekipmanlarla ilgilenen Başkan, kale zirvesine çıkan yük asansörünü denedi. Kendi telefonuyla tarihi Karahisar Kalesi'nin fotoğraflarını çeken Başkan, deneme sürüşü deneyimini yaşadı.

Teleferik inşaatıyla ilgili bilgi veren Başkan Zeybek, kabin halatlarının geldiği müjdesini paylaştı. Başkan, "3 Mayıs'ta temel atma programını yapmıştık. İnşaat hızla devam ediyor. 

İşçilerin kullanacağı malzemeler için yük asansörü kuruldu. Üst noktada ankraj çalışmaları devam ediyor. Teleferik işi hızla ilerliyor. 

'Teleferik Nerede?' diye merak edenler buraya gelip görebilirler. İşçiler burada çalışmalarını sürdürüyor. Alt istasyonda yapılacak sosyal tesislerin inşaatı hızla ilerliyor. Kaleye yapılacak olan ankraj malzemeleri yurt dışından geldi. 

Teleferiğin halatı da geldi. Ağır malzemeler helikopterle, küçük malzemeler ise yük asansörüyle taşınacak. Verdiğimiz sözleri yerine getirmek istiyoruz. Teleferik bunlardan birisi. Zafer Haftası'nda teleferik deneme sürüşleri başlayacak." şeklinde konuştu.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Perşembe 21.8 ° / 10.8 ° false
  • Cuma 22 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.9 ° / 7.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı