"Türk Milletine Saygı Gösterin"

CHP Milletvekili aday adayı Engin Ayengin, Avrupa'ya bir uyarıda bulundu.

Siyaset 1.06.2023 15:06:00 0

CHP Milletvekili aday adayı Engin Ayengin, Avrupa ülkelerinin Türkiye seçimlerinde oy kullanmaları sonucunda sınır dışı edilmesine tepki göstererek Avrupa'ya bir uyarıda bulundu. Ayengin, Türk düşmanlığının artışına dikkat çekerek Avrupa'ya tarih dersi verdi.

Gurbetçi oylarının Türkiye seçimlerinde önemli bir rol oynadığını belirten Ayengin, Avrupa'da yükselen Türk düşmanlığını kınadı. Ayengin, kendisinin de bir gurbetçi olduğunu vurgulayarak Avrupa'nın Türklere karşı kin ve nefretlerini seçimler bahanesiyle dışa vurduklarını söyledi.

Ayengin, konuşmasında Avrupa'ya tarih bilgisiyle seslendi ve Avrupa'nın kuruluşunda Türklerin önemli bir rol oynadığını ifade etti. Etrüsklerin Türk kökenli olduğunu belirten Ayengin, Avrupa'da kurulan birçok devletin kurucu nüfusunun Türklerden oluştuğunu iddia etti. 

Türk milletine dil uzatanların kendi genetik geçmişlerini incelemelerini tavsiye eden Ayengin, Türk milletine hakaret edilemeyeceğini vurguladı.

Ayengin, Türk milletinin tarihsel olarak Anadolu'da Türklük ve İslam'ı savunanların varlığını sürdürdüğünü belirtti. Avrupa'nın Türklere ve İslam'a hakaret etme hakkının olmadığını ifade eden Ayengin, Türk milletinin tarih boyunca medeniyet, ahlak ve güç getiren bir millet olduğunu savundu.

Son olarak, Ayengin Türk milletine ve dünyaya barış getirme çağrısında bulunarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünü hatırlattı ve "Bir Türk Dünyaya bedeldir. Ne mutlu Türk'üm diyene" diyerek konuşmasını tamamladı.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: " Milletine Saygı Gösterin"

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Perşembe 21.8 ° / 10.8 ° false
  • Cuma 22 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.9 ° / 7.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı