YURDUNUSEVEN’DEN ‘BÖCEK’ İDDİALARINA TBMM’DE SORU ÖNERGESİ

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven TBMM’de Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın ortaya attığı ‘böcek ve gizli kamera var’ iddialarına ilişkin İçişleri ve Adalet Bakanlığına soru önergesi verdi.

Siyaset 8.05.2024 10:55:20 0
YURDUNUSEVEN’DEN ‘BÖCEK’ İDDİALARINA TBMM’DE SORU ÖNERGESİ

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven TBMM’de CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın göreve gelir gelmez ortaya attığı makam odasında ‘böcek ve gizli kamera var’ iddialarına ilişkin İçişleri ve Adalet Bakanlığına soru önergesi verdi.

Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın mazbatasını aldığı ilk günden itibaren makam odasında ‘böcek ve gizli kamera tespit ettik’ şeklindeki iddiaları ve bu iddiaların ulusal basına yansımasının ardından henüz somut bir delilin kamuoyu ile paylaşılmaması üzerine Milletvekili İbrahim Yurdunuseven İçişleri ve Adalet Bakanlığına TBMM’de soru önergesi verdi. 

Milletvekili Yurdunuseven İçişleri Bakanlığına sunduğu soru önergesinde; “31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP adayı Burcu Köksal Afyonkarahisar Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. 

Burcu Köksal, devir teslim töreni sonrasında makam odasında böcek ve kameralar bulundu şeklinde ulusal basına beyanda bulunarak bir kamera görüntüsü paylaşmıştır.

1- Mezkur iddia ile ilgili bakanlığınız personellerinden arama ve tetkik ile ilgili bir talepte bulunulup bulunulmadığı,

2- Kamera görüntülerinde arama yapan şahısların bakanlığınız personeli olup olmadığı,

3- Arama yapan şahısların bu konuda uzman veya yetki belgelerinin olup olmadığı,

4- İddia olunan konu ile ilgili böcek ve/veya kamera ile ilgili somut bir malzeme teslimi yapılıp yapılmadığı,

5- Konu ile ilgili bir mülkiye müfettişi görevlendirilip görevlendirilmediği,

6- Konu ile ilgili müfettiş görevlendirilmişse ve konu ile ilgili rapor düzenlenmişse raporun bir nüshasını tarafımıza iletilmesini arz ve talep ederim” ifadelerine yer verdi.

Yurdunuseven Adalet Bakanlığına verdiği soru önergesinde ise şunları sıraladı:

1- Mezkur böcek ve kamera iddiası ile ilgili Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığına bir suç duyurusunda bulunulup bulunulmadığı,

2- Suç duyurusunda bulunulmuş ise bu konuda soruşturma açılıp açılmadığı,

3- Belediye Başkanı Burcu Köksal'dan konu ile ilgili ifade alınıp alınılmadığı,

4- Soruşturma dosyasında Burcu Köksal'ın verdiği ifade de, konu ile ilgili şikayetçi olmadığı şahsına ve makama yönelik bir tertip olduğunu düşünmediği ve konunun gündemde kalmasının yararlı olmayacağı kanaatinde olduğuna ilişkin bir beyanı bulunup bulunmadığı,

5- Yine Burcu Köksal tarafından böcek bulunduğunu ve bunun imha edildiğine dair beyanının bulunup bulunmadığı,

6- Eğer 4 ve 5. Sorulardaki cevaplara göre böcek imha edilmiş ise delillerin karartılması, böcek bulunmadıysa suç isnadı suçlarının oluşması ihtimaline binaen soruşturmanın genişletip genişletilmediğini,

7- Soruşturmanın neticelenmesi halinde Cumhuriyet Başsavcılığında tarafından ne gibi işlemler yapıldığı ile ilgi bilginin tarafımıza verilmesini arz ve talep ederim.”

#SoruÖnergesi #İçişleriBakanlığı #AdaletBakanlığı #BöcekveKameraİddiası #Meclis


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Pazar 24.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.4 ° / 12.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 27.4 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı